Carica Jelena – Vinski Podrum Malča
Logo
jelenapeskarena
jelenabuteljka
carica-jelena-belo-vino-vina-vinskog-podruma-malca
jelenapeskarena
jelenabuteljka
carica-jelena-belo-vino-vina-vinskog-podruma-malca

Opis

VINO IZ AMFORE

Je egzotično vino koje diskretno sakriva svoje plemenito poreklo, poziva na uživanje i razmišljanje o jednostavnim vrednostima koje nam daruje zemlja.

Po prastarom postupku odnegovali smo vino u kakvom su davno uživali Rimljani i Grci.

Postupak stvaranja vina započinje se odabirom i odvajanjem samo zdravih zrna grožđa od njegove peteljke, zatim u amfori macerira na pokožici 6 meseci, kada se otače i ostaje da živi u amfori dok navrši jednu godinu, a onda se seli u hrastove sudove i tu ostaje još godinu dana. Dugo odležavanje ovog vina na kljuku u amforama daje ovom vinu posebnost i u velikoj meri ga odvaja od ostalih klasičnih belih vina. U ovom vinu se uživa i nakon  više godina.

CARICA JELENA

Ovo belo vino je zagasito, slamasto zlatne boje, koje nakon odležavanja u boci od najmanje godinu dana razvija potpuno jedinstven miris na pčelinji vosak i arome meda. Na ukusu se može osetiti kandirano voće i razne vrste voćnih kompota. Izuzetno dobro se slaže sa dimljenim sirevima, dimljenom ribom. Ono što ovom vinu daje posebnost su nežni tanini iz pokožice belih sorti grožđa i to mu omogućava da se kombinuje i sa jačom hranom kao i da se čuva u boci duže nego što to mogu ostala bela vina.

Dodatne informacije

Težina1.5 kg
Flaša

Peskarena, Buteljka

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.