Naša vina | Vinski Podrum Malča
Logo

KONSTANTIN VELIKI

Moćno i snažno crveno suvo  vino, rubin crvene boje.

Kompleksnog mirisa koji se razvija tokom kontakta vina sa vazduhom, najbolje u dekanteru. Vrlo ekstraktivno, gusto vino koje ima izražne tercijarne arome nastale odležavanjem. Važna karakteristika ovog vina je izuzetna taninska struktura koja ovom vinu daje upečatljiv karakter i takođe omogućava dugo čuvanje u boci.

Vina ove kategorije mogu odležavati u boci 10 do 15 godina i tokom vremena će postajati sve bolja.

Sortni sastav je Kaberne sovinjon i Merlo.

CARICA JELENA

Belo suvo vino, proizvedeno u amforama po tehnologiji proizvodnje crvenih vina.

Dugo odležavanje ovog vina na kljuku u amforama daje ovom vinu posebnost i u velikoj meri ga odvaja od ostalih klasičnih belih vina. Ovo belo vino je zagasito,  slamasto zlatne boje, koje nakon odležavanja u boci od najmanje godinu dana razvija potpuno jedinstven miris na pčelinji vosak i arome meda. Na ukusu se može osetiti kandirano voće i razne vrste voćnih kompota. Izuzetno dobro se slaže sa dimljenim sirevima, dimljenom ribom.

Ono što ovom vinu daje posebnost su nežni tanini iz pokožice belih sorti grožđa i to mu omogućava da se kombinuje i sa jačom hranom kao i da se čuva u boci duže nego što to mogu ostala bela vina.

ANONYMOUS ROZE

Lagano, sveže suvo vino, atraktivne „ jedva“ roze boje koja podseća na boju lososovog mesa.

Boja koja je u svetu poznata kao „Provansa“ boja vina. Vino koje se odlikuje diskretnim voćnim slatkastim mirisom na vašarske bombone. Nežan miris i krhka struktura ovog vina omogućavaju da se vino konzumira uz sve vrste hrane. Vino dobijeno najsavremenijom tehnologijom, veoma čistih mirisa i ukusa. Diskretno izražene kiseline u ovom vinu daju poseban osvežavajući karakter ovom vinu pa se može reći da je to pravo „ Letnje“ vino.

Vino proizvedeno od sorte Frankovka.

ANONYMOUS CRVENO

Suvo crveno vino, proizvedeno od sorte Frankovka.

Vino ljubićasto-teget boje izuzetno svežeg mirisa na crveno šumsko voće. Ovo vino je godinu dana odležalo u barik buradima i ovo je limitirano izdanje od 5 najboljih odabranih buradi. Nakon godinu dana odležavanja u hrastovim buradima, vino je bez ikakvih dodatnih tretmana spakovano u boce u kojima odležava još najmanje 6 meseci.

Izuzetno prijatnog ukusa sa izraženom voćnošću ovo vino se može kombinovati uz dobre zalogaje crvenog mesa.

ANONYMOUS CRNA TAMJANIKA

Polusovo roze vino, muskatnog karaktera, prijatno na ukusu. Proizvedeno od autohtone sorte Crna tamjanika

M SOVINJON

Belo suvo vino koje svojim karakterom ističe teroar Niškog vinogorja.

Ovo je tipičan sovinjon iz Niškog rejona i pokazuje kakve rezultate može da da jedna internacionalna sorta na domaćem terenu. Ovo vino ima  vrlo upečatljivu boju zeleno zlatne nijanse. U providnu bocu upakovano je sa namerom da se istakne veoma atraktivna boja koja je izuzetno stabilna. Vino ima diskretan miris, karakterističan za sortu sovinjon izrazito voćnog karaktera agruma i južnog voća.

Veoma strukturno vino, glatko i pitko sa odličnom punoćom i ukusom putera koji dugo traje.

Odlično se kombinuje sa svim vrstama sireva i belih mesa a zbog svoje ekstraktivnosti može se konzumirati i uz jače začinjenu hranu.

M SMEDEREVKA

Smederevka je velike rodnosti, niskih do srednjih alkohola i izraženih, karakterističnih kiselina. Po privrednom značaju ona je sorta koja se koristi i u svežem stanju kao stona i u preradi gde dobijamo kvalitetna vina. Ova vina su veoma pitka, zelenkasto-žute boje i koriste se dosta u kupaži sa drugim vinima kojima povećavaju ukupne kiseline a samim tim popravljaju i organoleptičke karakteristike.

M TRAMINAC

Naš dragi, muskatni beli mladić se može okarakterisati kao suvi desert. Naime, vino od ove popularne međunarodne sorte spada u ona vina koja iznenađuju. Dominantna aroma ratluka od ruže i široke palete cveća, stvaraju predstavu kod konzumenta da je u pitanju nešto slatko. Međutim, traminac spada u one sorte čiji ukus ne prati uvodne arome. To ga čini drugačijim i posebnim. M Traminac se lako uparuje sa „lakšom“ domaćom kuhinjom, a posebno „briljira“ sa jelima od živinskog mesa i puževima.