Konstantin Veliki – Vinski Podrum Malča
Logo
konstantinpeskarena
konstantinbuteljka
konstantin-veliki-crveno-vino-vinskog-podruma-malca
konstantinpeskarena
konstantinbuteljka
konstantin-veliki-crveno-vino-vinskog-podruma-malca

Opis

VINO IZ AMFORE

Je egzotično vino koje diskretno sakriva svoje plemenito poreklo, poziva na uživanje i razmišljanje o jednostavnim vrednostima koje nam daruje zemlja.

Po prastarom postupku odnegovali smo vino u kakvom su davno uživali Rimljani i Grci.

Postupak stvaranja vina započinje se odabirom i odvajanjem samo zdravih zrna grožđa od njegove peteljke, zatim u amfori macerira na pokožici 6 meseci, kada se otače i ostaje da živi u amfori dok navrši jednu godinu, a onda se seli u hrastove sudove i tu ostaje još godinu dana. Dugo odležavanje ovog vina na kljuku u amforama daje ovom vinu posebnost i u velikoj meri ga odvaja od ostalih klasičnih belih vina. U ovom vinu se uživa i nakon više godina.

Konstantin Veliki

Moćno i snažno crveno suvo  vino, rubin crvene boje. Kompleksnog mirisa koji se razvija tokom kontakta vina sa vazduhom, najbolje u dekanteru. Vrlo ekstraktivno, gusto vino koje ima izražne tercijarne arome nastale odležavanjem. Važna karakteristika ovog vina je izuzetna taninska struktura koja ovom vinu daje upečatljiv karakter i takođe omogućava dugo čuvanje u boci. Vina ove kategorije mogu odležavati u boci 10 do 15 godina i tokom vremena će postajati sve bolja. Sortni sastav je Kaberne sovinjon i Merlo.

Dodatne informacije

Težina1.5 kg
Flaša

Peskarena, Buteljka

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.