Naša vina – Vinski Podrum Malča
Logo

KONSTANTIN VELIKI

Moćno i snažno crveno suvo  vino, rubin crvene boje.

Kompleksnog mirisa koji se razvija tokom kontakta vina sa vazduhom, najbolje u dekanteru. Vrlo ekstraktivno, gusto vino koje ima izražne tercijarne arome nastale odležavanjem. Važna karakteristika ovog vina je izuzetna taninska struktura koja ovom vinu daje upečatljiv karakter i takođe omogućava dugo čuvanje u boci.

Vina ove kategorije mogu odležavati u boci 10 do 15 godina i tokom vremena će postajati sve bolja.

Sortni sastav je Kaberne sovinjon i Merlo.

CARICA JELENA

Belo suvo vino, proizvedeno u amforama po tehnologiji proizvodnje crvenih vina.

Dugo odležavanje ovog vina na kljuku u amforama daje ovom vinu posebnost i u velikoj meri ga odvaja od ostalih klasičnih belih vina. Ovo belo vino je zagasito,  slamasto zlatne boje, koje nakon odležavanja u boci od najmanje godinu dana razvija potpuno jedinstven miris na pčelinji vosak i arome meda. Na ukusu se može osetiti kandirano voće i razne vrste voćnih kompota. Izuzetno dobro se slaže sa dimljenim sirevima, dimljenom ribom.

Ono što ovom vinu daje posebnost su nežni tanini iz pokožice belih sorti grožđa i to mu omogućava da se kombinuje i sa jačom hranom kao i da se čuva u boci duže nego što to mogu ostala bela vina.

ANONYMOUS ROZE

Lagano, sveže suvo vino, atraktivne „ jedva“ roze boje koja podseća na boju lososovog mesa.

Boja koja je u svetu poznata kao „Provansa“ boja vina. Vino koje se odlikuje diskretnim voćnim slatkastim mirisom na vašarske bombone. Nežan miris i krhka struktura ovog vina omogućavaju da se vino konzumira uz sve vrste hrane. Vino dobijeno najsavremenijom tehnologijom, veoma čistih mirisa i ukusa. Diskretno izražene kiseline u ovom vinu daju poseban osvežavajući karakter ovom vinu pa se može reći da je to pravo „ Letnje“ vino.

Vino proizvedeno od sorte Frankovka.

M VRANAC

Berba 2017

Suvo crveno vino sa izrazitim sortnim karakterom. Na mirisu dominira šumsko voće sa blagim tonovima vanile. Zrelo vino na ukusu, još uvek sveže, prijatnih kiselina i laganog tela.

Veoma prijatno i pitko vino sa lepo uklopljenim taninima hrastovog drveta. Vino je odležalo godinu dana u buradima od srpskog hrasta.

Dobro se kombinuje sa crvenim dimljenim mesom i sa jače začinjenom hranom.Ovo vino ima upečatljiv karakter i pruža odličnu mogućnost uživanja iz dobru cigaretu.

ANONYMOUS CRNA TAMJANIKA

Polusovo roze vino, muskatnog karaktera, prijatno na ukusu. Proizvedeno od autohtone sorte Crna tamjanika

M SOVINJON

Belo suvo vino koje svojim karakterom ističe teroar Niškog vinogorja.

Ovo je tipičan sovinjon iz Niškog rejona i pokazuje kakve rezultate može da da jedna internacionalna sorta na domaćem terenu. Ovo vino ima  vrlo upečatljivu boju zeleno zlatne nijanse. U providnu bocu upakovano je sa namerom da se istakne veoma atraktivna boja koja je izuzetno stabilna. Vino ima diskretan miris, karakterističan za sortu sovinjon izrazito voćnog karaktera agruma i južnog voća.

Veoma strukturno vino, glatko i pitko sa odličnom punoćom i ukusom putera koji dugo traje.

Odlično se kombinuje sa svim vrstama sireva i belih mesa a zbog svoje ekstraktivnosti može se konzumirati i uz jače začinjenu hranu.

M SMEDEREVKA

Smederevka je velike rodnosti, niskih do srednjih alkohola i izraženih, karakterističnih kiselina. Po privrednom značaju ona je sorta koja se koristi i u svežem stanju kao stona i u preradi gde dobijamo kvalitetna vina. Ova vina su veoma pitka, zelenkasto-žute boje i koriste se dosta u kupaži sa drugim vinima kojima povećavaju ukupne kiseline a samim tim popravljaju i organoleptičke karakteristike.

ITALIJANSKI RIZLING

Italijanski rizling – Belo, suvo vino od sorte Italijanski rizling. Vino smo proizveli od groždja sa
sopstvenih plantaža. Sveže, lagano belo vino sa izraženim kiselinama i zeljastim, herbalnim
notama. Odležavanjem u boci ovo vino dobija izražene tonove petroleja i citrusnog voća.
Preporučuje se za uživanje na duge staze.