Savremena vinarija – Vinski Podrum Malča
Logo

Najmoderniji deo Podruma Malča je savremena vinarija. Ovde najkvalitetnije organski proizvedeno grožđe dobija najbolje moguće uslove tokom prerade. Sagledavanje pojedinih istorijskih perioda je mnogo jasnije kroz vinsko putovanje kroz vreme. Vino je od najranijih vremena bilo neraskidivo od proslava i uživanja, a kako su se nivoi hedonizma pomerali naviše tako je i kvalitet vina rastao kroz vreme.

Tokom vekova pristup proizvodnji vina se puno promenio, pronalažena je sve bolja oprema koja će omogućiti da se karakteristike podneblja koje donosi grožđe očuvaju u što većoj meri i pretoče u vino. Oprema kojom raspolažemo u savremenoj vinariji omogućava da se svaki tehnološki postupak koji je moguće zamisliti može da izvede. Muljanje i presovanje grožđa se odvija u kompletno aseptičnoj atmosferi bez prisustva kiseonika. Elektronsko vođenje fermentacije donosi idealne uslove za rad kvasaca i za očuvanje karakteristika teroara sa koga dolazi grožđe. Vina proizvedena u Savremenoj vinariji mogu slobodno da stanu „rame uz rame“ sa najboljim svetskim viniama iz te kategorije.

Očuvane sortne karakteristike, čisti i jasni mirisi, i pun osvežavajuć ukus je nešto što karakteriše vina proizvedena na ovom mestu.